Nieuws van deze week
Welkom!
Nieuws van deze week
Start
Start
Herplaatsing
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Veelgestelde vragen

Nieuws van deze week

Vorige

2 november 2016

Princess Peach


Dit knappe dametjes is als eenling geboren van mama Fay, die in september met de dumpgroep uit de Galderse meren hierheen kwam. Fay is een geweldige moeder en Peach een echt prinsesje.

Peach gaat onze Aai- en Knuffelploeg versterken en zal dus niet beschikbaar komen voor adoptie. Omdat ze haar vrolijke, drukke en niet-angstige karakter niet van een vreemde blijkt te hebben blijft ook Fay hier wonen.

8 september 2016

Bonnie en Bibi


Deze 2 knappe meiden zijn samen op zoek naar een nieuw huisje. Ze zijn gebracht door iemand die ze over had genomen omdat ze anders omgebracht zouden worden omdat ze ongewenst waren. Alleen ging het helaas niet goed samen met haar hond.

Gelukkig zijn ze al gereserveerd en zullen ze spoedig een fijn huisje krijgen.

5 november 2016

Zjuul & Zeph - Zyno en Ziggy - Zara, Zita en Zira


Deze 7 cavia's zijn naar de opvang gebracht wegens ernstige ziekte in de familie.

Zjuul en Zara, kregen na 3 jaar bij elkaar te wonen in juni dit jaar totaal onverwachts een nestje van maarliefst 5 kleintjes. Het zijn zoals je ziet schitterende cavia's! Met een beetje aandacht zullen ze allemaal aardig hanteerbaar worden: als je ze op wilt pakken rennen ze nog hard weg, maar eenmaal in de hand zijn ze eigenlijk heel makkelijk.

De mannetjes en vrouwtjes zaten gelukkig apart vanaf 4 weken na de geboorte, dus de dames zijn niet zwanger. Omdat de mannen met vieren bij elkaar zaten hebben we ze gesplitst in twee duo's.

11 november 2016

Kaatje


Dit is Kaatje. Ze is 3 jaar oud en was naar de opvang gebracht wegens tijdgebrek van de dochter des huizes. Ze is inmiddels gekoppeld aan een ander zeugje en al verhuisd.

11 november 2016

Meissie en Missie


Deze twee supergrappige zusjes zijn met hun broertje naar de opvang gebracht en afkomstig uit een oepsnestje. Ze zijn 2 oktober geboren.

Deze dames mogen samen verhuizen, maar ook los van elkaar als ze bij een of meerdere andere zeugjes of een gecastreerd beertje terechtkomen.

Meissie (zwart-wit) is een sheltie en zal dus nog langere haren krijgen. Missie (lilac-wit) heeft wel iets langer haar dan normaal, maar zal niet echt langharig worden.

18 november 2016

Felina


Dit meisje is naar de opvang gebracht omdat ze niet zo aardig was tegen haar jongere hokgenootje. Hier in de groep doet ze het tussen de wat oudere dames gelukkig prima. Felina is van juli 2016.

Ze zal niet direct beschikbaar komen voor adoptie maar voor mensen die met spoed een zeugje zoeken om bij een alleen gekomen zeugje te plaatsen.

20 november 2016

Mollie en Wollie


Deze twee bejaarde dames van 5-6 jaar zijn afgestaan wegens prive-omstandigheden waardoor er niet voldoende tijd meer voor ze was.

Wollie heeft al geruime tijd een goedaardig gezwel op haar borstkas, daar heeft ze gelukkig geen last van. Wegens hun leeftijd zijn ze in principe niet beschikbaar voor adoptie, omdat we willen voorkomen dat er met ze gesleept gaat worden of dat er een van de twee alleen komt te zitten. Ze hebben ze bijzonder snel aangepast aan het damesgroepje en doen lekker mee met de rest.

20 november 2016

Sisi en Suzy


Twee knappe meiden van ruim een jaar oud die afgestaan zijn omdat het kind er niet naar omkeek. Ze zijn hartstikke leuk en vriendelijk.

Sisi en Suzy zijn al gereserveerd.

25 november 2016

Bobo en Nono


Deze twee leuke jongemannen zijn los van elkaar op dezelfde dag naar de opvang gekomen en gezien hun jonge leeftijd hebben we ze gekoppeld, dat gaat super!

Bobo (x peruvian) is 10 weekjes jong en samen met het konijntje gebracht omdat hun eigenaar haar arm had gebroken en niet meer voor ze wilde zorgen. Hij is een beetje verlegen maar niet overdreven angstig.

Nono (zwart) is ongeveer 4 maanden en afgestaan omdat het toch een foute keuze was om een cavia te nemen. Hij is vrij relax en nieuwsgierig :)

Ze mogen samen op zoek naar een huisje waar ze gewenst zijn en een lekker ruim verblijf krijgen.